Vista Austrumu garšās ar krāsnī ceptu saldo kartupeli

Lai nākamais gads būtu veiksmīgs, Vecgada vakarā jāmielojas ar 12 ēdieniem. Iesakām pagatavot kādu no mūsu #dziveirgarda receptēm – vista Austrumu garšās ar krāsnī ceptu saldo kartupeli būs lieliska izvēle.

Atklāj vairāk

Pica Electrolux gaumē

Ar šķiņķi, vistu vai veģetārā – kāda pica ir Tava iecienītākā? Viens gan ir skaidrs – gatavota mājās, tā garšo vislabāk! Turklāt, ja picu cepsi tvaika cepeškrāsnī, iegūsi itāļu picai raksturīgo plāno pamatni ar kraukšķīgu un gardu garoziņu.

Atklāj vairāk

Zaļie salāti ar lasi, apceptiem turku zirņiem un spinātu pesto

Kad kārojas ko sātīgu, bet reizē veselīgu – šī recepte būs tieši laikā! Apceptie turku zirņi īpaši papildinās šo maltīti!

Atklāj vairāk

Grilētas garneles ar rukolas salātiem

Lai pagatavotu izsmalcinātu uzkodu, nebūt nav jābūt šefpavāram! Garneles ir viena no gardākajām jūras veltēm un ar šo vienkāršo recepti tās varēsiet baudīt vēl biežāk!

Atklāj vairāk

Marinēti tomāti ar apceptu maizi un Burrata sieru

Burrata ir itāļu svaigais siers, kas līdzinās mocarellai. Tā saldenā garša un krēmīgā konsistence neatstās jūs vienaldzīgu!

Atklāj vairāk

Cepumi ar āboliem un sālītu karameli

Vēlies pārsteigt mīļos ar kādu mājās gatavotu gardumu? Mēs iesakām pagatavot našķi no rudens veltes, kas sastopama ikvienā dārzā - āboliem. Cepumi ar āboliem un sālītu karameli garšos brīnišķīgi!

Atklāj vairāk

Pasta ar šķiņķi, pētersīļiem un parmezāna sieru

Ir simtiem recepšu, kā gardi pagatavot pastu, taču mūsu pastas versija ar šķiņķi, pētersīļiem un parmezāna sieru liks sev jautāt - kādēļ es to nenogaršoju jau agrāk? 

Atklāj vairāk

Gardie brokastu mafini

Apnikušas brokastu pārslas un siermaizītes? Izmēģini ko jaunu – piemēram, šos gardos brokastu mafinus!

Atklāj vairāk

Ābolu-Čedaras siera drumstalkūka

Palutini savus mīļos ar Ābolu-Čedaras siera drumstalkūku!

Atklāj vairāk

Kartupeļu sacepums ar lasi un spinātiem

Tvaika krāsnī cepts kartupeļu sacepums ar lasi un spinātiem sasildīs tevi drēgnajos rudens un ziemas mēnešos. Pārkaisi to ar Parmezāna sieru un gardas vakariņas gatavas! 

Atklāj vairāk

Rulete ar kanēļa, valriekstu un magoņu pildījumu

Polijā mēdz teikt - ja ēdīsi daudz magoņu sēkliņas, kļūsi bagāts. Neesam īsti droši, vai tā ir taisnība, taču šī rulete ar kanēļa, valriekstu un magoņu pildījumu pavisam noteikti Tev liks justies lieliski! 

Atklāj vairāk

Rīsu pudiņš ar karamelizētiem kastaņiem, mandarīniem un vaniļas saldējumu

Viens varen gards Ziemassvētku deserts – pēc tam, kad būsi mielojies ar svētku cepeti, speķa pīrādziņiem un pelēkajiem zirņiem, rīsu pudiņš ar karamelizētiem kastaņiem, mandarīniem un vaniļas saldējumu būs kā punkts uz „i”!

Atklāj vairāk

Trīs kārtu kūka ar grauzdētiem valriekstiem, kakao un magoņu sēkliņām

Kurš gan var pretoties trīs kārtu kūkai, kas pildīta ar grauzdētiem valriekstiem, kakao un magoņu sēkliņām? Mēs zinām atbildi – neviens!

Atklāj vairāk

Sarkanvīnā vārīti bumbieri ar vaniļas krēmu un medu

Vai zini, ar ko pārsteigsi savus viesus nākamajā ballītē? Mums ir ideja - sarkanvīnā vārīti bumbieri ar vaniļas krēmu un medu garšos debešķīgi!

Atklāj vairāk

Grauzdētas rudzu sviestmaizes ar lasi, fenheli un diļļu krēmu

Lasis, silta zupa, brieža gaļa, dažādi sakņaugi un vīnā pagatavoti bumbieri – Skandināvijai raksturīga ēdienkarte. Kas te pietrūkst? Tās ir grauzdētas rudzu sviestmaizes ar lasi, fenheli un diļļu krēmu!

Atklāj vairāk

Ravioli ar ķirbja un gorgonzolas siera pildījumu

Sapņo par braucienu uz Itāliju? Ravioli ar ķirbja un gorgonzolas siera pildījumu Tev palīdzēs radīt īstu Itālijas noskaņu! 

Atklāj vairāk

Ābolu mafini

Zaļajā ceturtdienā pie ābelēm jāpiekar vilnas dziju kamoliņi - tad rudenī būtu bagātīga ābolu raža un bezgalīgi daudz garšīgu ābolkūku. Šoreiz esam Tev sarūpējuši ārkārtīgi gardu ābolu mafinu recepti. 

Atklāj vairāk

Annas Pannas medus kūka

Lai gan katra saimniece lepojas ar savu medus kūkas recepti, vienmēr ir vērts pamēģināt ko jaunu! Par šo Annas Pannas recepti noteikti ir dzirdētas daudz labas atsaukmes un to ir vērts beidzot izmēģināt!

Atklāj vairāk

Mājās ceptas vafeles

Svētdienas ir kā radītas mājās ceptām vafelēm! Ja cepsi tās tvaika krāsnī un izdekorēsi ar svaigām ogām, tās kļūs īpaši gardas!

Atklāj vairāk

Liellopa pavēderes rulete ar mandelēm un jaunajiem kartupeļiem

Burvīgs ēdiens ar Latvijas nezūdošo garšu vērtību - jaunajiem kartupeļiem, ko celt galdā ne tikai svētkos, bet arī ģimenes brīvdienu pusdienās! 

Atklāj vairāk

Mencas fileja ar pērļu kuskuss un muskata ķirbi

Nereti lielo ogu - ķirbi uztveram par labu sastāvdaļu tikai zupām, bet velti! Iespējams, tieši šī recepte ļaus uz ķirbi paskatīties jaunā gaismā un mudinās nogaršot arī citas šķirnes!

Atklāj vairāk

Romiešu lapu tako ar krabja gaļu un pašu gatavotu majonēzi

Šis nebūs tradicionālais tako, par ko iedomājies, izlasot nosaukumu! Veselīga un tik pat kraukšķīga alternatīva slavenajai meksikāņu uzkodai!

Atklāj vairāk

Vienkāršākā siera kūka

Šo kūku piedāvajam sadarbībā ar Sandu Krastu - sievieti, kas māk dzīvot ne tikai skaisti, bet arī gardi!

Atklāj vairāk

Gardā burkānkūka

Salda un krēmīga – burkānkūka ir viens no mūsu iecienītākajiem desertiem rudenī. Kūkas pamatnei pievieno klāt arī saujiņu valriekstu un kanēli – apvienojumā ar mīkstu un gaisīgu krēmu kūka garšos pa-sa-kai-ni!

Atklāj vairāk

Veselīgā banānmaize

Bez glutēna, piemērota vegāniem, turklāt neticami garda - trīs iemesli, kādēļ Tu būsi stāvā sajūsmā par šo banānmaizes recepti!

Atklāj vairāk

Rikotas siera kūka ar citronu un mandeļu pārslām

Rikotas siera kūka ar citronu un mandeļu pārslām būs perfekts vakariņu noslēgums. Uzcep kūku, pacienā ar to draugus un pastāsti mums, kā garšoja! 

Atklāj vairāk

Īpaši gardie kartupeļu salāti

Cepti un vārīti, zupās, pankūkās, sautējumos un salātos - kartupeļus var pagatavot tā, ka tie garšo ikvienam! 

Atklāj vairāk

Krāsnī ceptas gaļas bumbiņas, pildītas ar krēmīgu mocarellu un garšaugiem

Krāsnī ceptas gaļas bumbiņas, pildītas ar krēmīgu mocarellu un garšaugiem – gards, silts un vienkārši pagatavojams ēdiens! 

Atklāj vairāk

Annas Pannas mājās gatavotā nutella

Šokolādes-riekstu krēms jau liek smaidīt, kur nu vēl ja tas ir mājās gatavots! Savā receptē dalās kūku virtuoze Anna Panna!

Atklāj vairāk

Gardie piparkūku salmiņi

Svētkos ierasto piparkūku vietā pagatavo šos gardos piparkūku salmiņus! 

Atklāj vairāk

Smūtiju bļoda

Smūtijs, kas pagatavots no svaigām ogām, banāniem un bietes, būs vitamīniem bagāta, garda un veselīga maltīte brokastīs.

Atklāj vairāk

Lasis ingvera marinādē ar nūdelēm un kimči

Kimči jeb pikanti marinēti dārzeņi - visbiežāk kāposti - korejiešu gaumē maltītei piešķirs austrumniecisku garšu!

Atklāj vairāk

Zaļo zirņu un cukini zupa ar lasi un jogurtu

Burvīga ne tikai krāsā, bet arī garšā, zaļo zirņu zupa būs elegants sākums pavasarīgai maltītei!

Atklāj vairāk

Spageti ar keila un pistāciju pesto

Ir simtiem veidu, kā burvīgi pagatavot pastu un šis noteikti ir viens no tiem!

Atklāj vairāk

Keila smūtijs ar kokosriekstu pienu, matcha pulveri un ābolu

Iespazīsties - matcha jeb zaļās tēja pulveris, kas lielu popularitāti ieguvis veselīgā uztura vidū! Tā ir unikāla tēja no Āzijas, kas iegūta no augstākās kvalitātes tējas lapām, tās saberžot starp akmeņiem! 

Atklāj vairāk

Keila un ziedkāposta pica ar tomātiem, brokoļiem un sieru

Neparasta picas recepte, kur pamatne jācep vēl pirms uzklāts pildījums!

Atklāj vairāk

Mazās ābolu drumstalmaizītes

Šis mazās kūciņas būs kā lielisks deserts, tā gardas brokastis! Palutini sevi!

Atklāj vairāk

Vīģu un bazilika salāti

Garšu un krāsu kontrasti neatstās Tevi vienaldzīgu! Šos salātus īpaši ieteicams baudīt augustā, kad sākas svaigo vīģu sezona!

Atklāj vairāk

Grilēta vista

Klasiska marināde papildināta ar mūsdienīgu grilu - šis ir savienojums, kas neliks Tev vilties!

Atklāj vairāk

Vistas un baklažānu fritatta jeb sacepums itāļu gaumē

Itāļu virtuve nesastāv no picām un pastas vien - lielisks apliecinājums slavenajai gardēžu virtuvei ir frittata jeb sacepums itāļu gaumē!

Atklāj vairāk

Mājās gatavota granola ar jogurtu un augļiem

Mājās gatavota granola ir burvīga ar to, ka visas sastāvdaļas būs tieši tādas un tik, cik Tu izvēlēsies! Variējot ar sastāvdaļām, granola var būt gan diētiska vai gluži pretēji – sātīga.

Atklāj vairāk

Ātrais melleņu ievārījums ar kaltētām baravikām un maskarpones siera krēmu

Kaltētas baravikas var būt garda piedeva ne tikai zupām un mērcēm, bet arī desertiem! 

Atklāj vairāk

Pīrādziņi ar baraviku un skābētu kāpostu pildījumu

Kas gan būtu Ziemassvētki bez gardiem pīrādziņiem? Gaļas vietā šoreiz izmēģini baraviku un skābētu kāpostu pildījumu – garšos lieliski! 
 

Atklāj vairāk

Ķirbja krēmzupa ar citronā marinētu vistu un bazilika pesto

Ķirbis - viena no iecienītākajām un gardākajām rudens veltēm. Ķirbju zupa, kurai klāt pievienota arī citronā marinēta vista un pašgatavots bazilika pesto, garšos burvīgi un sasildīs Tevi drēgnajos rudens mēnešos!

Atklāj vairāk