Ābolu-Čedaras siera drumstalkūka

Lai pagatavotu kūku, Tev būs nepieciešams:
Mīkla - vari izvēlēties, kāda garšo vislabāk (mēs iesakām rauga mīklu);
100 ml cukura,
150 ml miltu,
1 tējkarote kanēļa,
Pustējkarote muskatrieksta,
5 nomizoti āboli, sagriezti šķēlītēs,
100 ml auzu pārslas,
100 ml brūnā cukura,
50 g sviesta,
140 ml rīvēta Čedaras siera.
 
Uzsildi cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Īpašā ūdenim paredzētā tvertnē ielej ūdeni tvaikam.
Izrullē mīklu un vienmērīgi ieklāj to pīrāga traukā. Sajauc kopā cukuru, 50 ml miltu, kanēli, muskatriekstu un labi samaisi. Pievieno klāt ābolus un pārklāj visu pāri mīklai. Sajauc auzu pārslas, brūno cukuru, pāri palikušos miltus un sviestu, līdz izveidojas drumstalas. Iemaisi iekšā sieru un vienmērīgi pārkaisi pāri āboliem.
Cep 50 minūtes vai arī līdz kūka kļūst zeltaini brūna.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda