Ābolu mafini

Ābolu mafini

Lai tos pagatavotu, Tev būs nepieciešams:
500 g miltu,
1,5 tējkarote cepamā pulvera,
0,5 tējkarote sāls,
2 tējkarotes kanēļa,
300g gabaliņos sagriezti āboli,
100g nesālīta sviesta,
100 g cukura,
2 olas,
Daži pilieni rožūdens,
0,1 litrs piena.
 
Glazūrai:
2 ēdamkarotes ūdens,
200 g cukura,
200 g samalcināti lazdu rieksti.
 
Uzsildi cepeškrāsni līdz 185ºC. Atceries – ja cepšanas laikā izmantosi tvaiku, mafini sanāks īpaši gardi!
Vidēja lieluma bļodā sajauc kopā miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli. Uz brīdi noliec malā.
Gabaliņos sagrieztos ābolus apber ar 2 tējkarotēm miltu. Pēc tam sajauc kopā sviestu un cukuru, līdz masa kļūst viegli gaisīga. Pa vienai pievieno klāt un iekuļ olas. Klāt pievieno dažas pilītes rožūdens. Pēc tam iecilā miltus, pievieno klāt pienu un ābolus.
Iegūto mīklas masu samaisa, līdz tā kļūst vienmērīga un pilda mafinu formiņās.
Mafinus cep aptuveni 30 minūtes. Kamēr mafini cepjas, pagatavo glazūru - katliņā ielej ūdeni, pieber klāt cukuru un vāri, lēni maisot. Pievieno klāt lazdu riekstus, un turpini maisīt, līdz rieksti kļūst apcukuroti un viegli zeltaini.
Kad mafini gatavi, pārlej tos ar apcukurotajiem riekstiem.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!