Annas Pannas mājās gatavotā nutella

Sastāvdaļas:
200 g lazdu riekstu,
2 ĒK kakao,
2 ĒK sviesta,
150 g šokolādes (piena vai tumšās).
 
Riekstus liec bļodā un pārlej ar aukstu ūdeni. Ļauj tiem pastāvēt vismaz 1 stundu, ja iespējams – pat ilgāk. Mērcējoties ūdenī paliek ķimikālijas, kas izmantotas, tos audzējot. Taču galvenais mērcēšanas iemesls ir tīrāka un patīkamāka riekstu garša. Pēc mērcēšanas riekstus nosusina un liek grauzdēties 180°C temperatūrā 10 – 15 minūtes, līdz rieksti kļuvuši zeltaini brūni, sausi un to miziņas viegli sāk atdalīties. Pēc grauzdēšanas maksimāli notīra visas riekstu miziņas un liek tos ēdienu smalcinātājā.
Pievieno sviestu, kakao un smalki sagrieztu šokolādi un blendē, līdz izveidojusies viendabīga, krēmīga masa. Pēc vēlēšanās var pievienot vēl šokolādi, sviestu vai pat cukuru, ja prasās saldāku krēmu.
Gatavo nutellu uzglabā ledusskapī.
 
Labu apetīti!
#dziveirgarda