• Sākums
  • Receptes
  • Ātrais melleņu ievārījums ar kaltētām baravikām un maskarpones siera krēmu
Ātrais melleņu ievārījums ar kaltētām baravikām un maskarpones siera krēmu

Ātrais melleņu ievārījums ar kaltētām baravikām un maskarpones siera krēmu

Sastāvdaļas:
500 g labas kvalitātes tumšās šokolādes (vismaz 85%)
90 g saldkrējuma sviesta
20g kaltētu baraviku
400 g pūdercukura
500g maskarpones siera
1l melleņu
Ogu tvaicēšanai Tev būs nepieciešams plastikāta saldēšanas maisiņš!
 
Pagatavo šokolādi: 350 g tumšās šokolādes sadali mazākos gabaliņos, sajauc to ar 100 g pūdercukura, pievieno sviestu un kausē to ūdens peldē. 150g šokolādes smalki sakapā un noliec malā, tā būs nepieciešama deserta beigās.
Baraviku pulvera sagatavošana: kaltētas baravikas ar šķipsniņu pūdercukura sablendē blenderī. Atceries, blenderim ir jābūt pilnībā sausam!
Melleņu ievārījuma pagatavošana: ieber plastikāta saldēšanas maisiņā mellenes, pievieno pūdercukuru. Aizver maisiņu un kārtīgi sakrati tā saturu. Liec maisiņu ar mellenēm tvaicēties, izvēlies režīmu – 100% tvaiks. Tvaicē aptuveni 15 min. Šāda gatavošana ir līdzvērtīga Sous Vide gatavošanas tehnoloģijai.
Gatavo maskarpones siera krēmu: virtuves blendera traukā liec maskarpones sieru, pievieno 100g pūdercukura, puto, līdz izveidojas viendabīgs, salds krēms.
Kad visas deserta sastāvdaļas ir gatavas, kārto tās traukā. Liec maskarpones siera krēmu, aplej to ar melleņu ievārījumu, apber ar sakapāto šokolādi un baraviku pulveri!
 
Lai gardi!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!