Cepumi ar āboliem un sālītu karameli

Lai tos pagatavotu, Tev būs nepieciešams:
MĪKLAI:
250 ml miltu,
Pustējkarote sāls,
Pustējkarote cepamā pulvera,
200g auksta, nesālīta sviesta,
100g skābā krējuma.
 
PILDĪJUMAM:
200g āboli, nomizoti un sagriezti gabaliņos,
8 mīkstas karameles, rupji sasmalcinātas.
 
Uzsildi cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
Pagatavo mīklu - sajauc kopā miltus, sāli un cepamo pulveri lielā bļodā. Pievieno klāt sviestu un iejauc to miltos, līdz maisījums iegūst konsistenci, kas līdzinās mitrām smiltīm. Iemaisi iekšā skābo krējumu un tad novieto mīklu uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas. Mīci mīklu - ja tā ir lipīga, pievieno klāt vairāk miltu. Ar mīklas rulli izrullē mīklu aptuveni 3 mm plānu. Ar speciālām cepumu formiņām (droši vari izmantot arī piparkūku formiņas) uz mīklas izspied tik daudz cepumu, cik vien iespējams.Izveidoto cepumu vidū liec iekšā pāris ābolu gabaliņus, karameli, kā arī šķipsniņu jūras sāls. Uzliec virsū otru tādu pašu izspiestu cepumu un ar dakšusalipini to maliņas kopā.
Kad visi cepumi piepildīti, cep tos cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes vai arī līdz cepumi kļūst zeltaini brūni.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda