Cielaviņa

Cielaviņa

Sastāvdaļas bezē bizkvītam:
415 g cukura,
6 olu baltumi,
75 g konditorejas miltu,
270 g zemesriekstu,
šķipsniņa sāls,
cepamais papīrs,
cepamā panna  (tā kā cepsim trīs bezē pamatnes, lieliski, ja Tev ir vairāk kā viena cepamā panna).
 
Krēmam:
6 olu dzeltenumi,
40 g cukura,
60 g ūdens,
400 g mīksta sviesta (82% tauku satura),
4 ēdamkarotes kakao,
100 g iebiezinātā piena ar cukuru (nevārīta),
40 g ruma.
 
Dekorēšanai:
200 g tumšās šokolādes,
100 ml saldā krējuma,
Rieksti, šokolādes dekori, augļi u.c.
 
Pagatavošana:
1. Pagatavo bezē biskvītu - vispirms apgrauzdē zemesriekstus. Kad rieksti atdzisuši, tos sasmalcina ar nazi.
2. Ieslēdz cepeškrāsni 150°C temperatūrā režīmā ar ventilatoru. Sagatavo cepamo pannu: uz cepamā papīra loksnes uzzīmē apli 26 cm diametrā un loksni klāj uz pannas.
3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus liek ledusskapī. Olu baltumus tīrā un sausā lielā bļodā sāk putot, pievienojot šķipsniņu sāls. Kad masa kļuvusi balta un bieza, trijos piegājienos pievieno cukuru un uzputo stingru bezē mīklu. Kad mīkla gatava, tajā iemaisa miltus un sakapātos riekstus.
4. Ar karoti bezē masu izdala trīs vienādās daļās un vienu no tām klāj uz pannas uzzīmētajā aplī. Virsu nogludina.
5. Liek pannu cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu. Izņemot no cepeškrāsns, kārtīgi atdzesē. Kad bezē gatavs, atkārto visu vēl divas reizes, lai gala rezultātā iegūtu trīs bezē pamatnes. 
6. Gatavo krēmu - vispirms uzvāra ūdeni ar cukuru. Olu dzeltenumus puto, tievā strūkliņā pievienojot karsto sīrupu. Kad masa uzputojusies gaišāka un biezāka, putojot pievieno sviestu, rumu, kakao, pašās beigās kondensēto pienu. Krēmu atdzesē ledusskapī līdz kūkas rotāšanai.
8. Bezē pamatnēm noņem cepamo papīru, uzmanīgi apgriežot tās otrādi, un tad liek atkal pareizā virzienā uz skaista šķīvja vai pamatnes. Trešdaļu krēma klāj uz vienas bezē pamatnes, liek virsū nākamo, klāj otru trešdaļu krēma, uzliek trešo bezē pamatni, pārkājot ar krēmu. Šo kārtu gludi izlīdzina ar nazi. Ja ir vēlme, ar krēmu var noziest arī kūkas ārējo malu.
9. Katliņā maisot, karsē šokolādi un saldo krējumu. Kad tā izkususi, to ne pārāk karstu pārlej pāri kūkas virsai ar karoti.
10. Kūku dekorē ar riekstiem, krēma ziediem, dabīgajiem ziediem, konfektēm, karameli, šokolādes dekoriem vai augļiem.
11. Vislabāk kūka garšo otrajā, trešajā dienā, kad kārtīgi savilkusies ledusskapī.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!