Gardā ābolu drumstalkūka ar Čedaras sieru

Gardā ābolu drumstalkūka ar Čedaras sieru

Sastāvdaļas mīklai:
vari izvēlēties, kāda garšo vislabāk (mēs iesakām rauga mīklu); 
100 ml cukura;
150 ml miltu;
1 tējkarote kanēļa;
Pustējkarote muskatrieksta;
5 nomizoti āboli, sagriezti šķēlītēs;
100 ml auzu pārslas;
100 ml brūnā cukura;
50 g sviesta;
140 ml rīvēta Čedaras siera.
 
Pagatavošana:
1. Uzsildi tvaika cepeškrāsni līdz 200 grādiem un īpašā ūdenim paredzētā tvertnē ielej ūdeni tvaikam.
2. Izrullē mīklu un vienmērīgi ieklāj to pīrāga traukā; 
3. Sajauc kopā cukuru, 50 ml miltu, kanēli, muskatriekstu un labi samaisi;
4. Pievieno klāt ābolus un pārklāj visu pāri mīklai;
5. Sajauc auzu pārslas, brūno cukuru, pāri palikušos miltus un sviestu, līdz izveidojas drumstalas.
6. Iemaisi iekšā sieru un vienmērīgi pārkaisi pāri āboliem;
7. Cep 50 minūtes vai arī līdz kūka kļūst zeltaini brūna.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!