Gardā burkānkūka

Gardā burkānkūka

Sastāvdaļas kūkai:
1 glāze cukura,
1 glāze eļļas,
4 sakultas olas,
600 g sarīvētu burkānu,
2 glāzes miltu,
1 tējkarote sāls,
2 tējkarotes cepamās sodas,
2 tējkarotes kanēļa,
1/2 glāze valriekstu vai sarīvēta kokosrieksta.
 
Krēmam:
350 g  krēmsiera,
½ glāze pūdercukura,
1 tējkarote vaniļas ekstrakta,
180ml saldā krējuma.
 
Kūkas pagatavošana. Lielā bļodā izsijā miltus, pieber sāli, cepamo sodu un kanēli un visu kopā kārtīgi samaisi.
Otrā bļodā liec cukuru, eļļu, sakultas olas, visu kārtīgi samaisi un pievieno klāt rīvētus burkānus. Abas iegūtās masas sajauc kopā un pievieno klāt sablenderētus valriekstus vai kokosriekstu.
Kad mīkla gatava, laiks cept kūkas kārtas – lej pagatavoto mīklu apaļā kūkas veidnē un cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 20-30 minūtes, līdz kūkas kārta kļūst zeltaini brūna. Atkārto to vēl divas reizes un ļauj kūkas kārtām atdzist istabas temperatūrā.
Krēma pagatavošana. Bļodā sakul krēmsieru, līdz tas kļūst mīksts un gaisīgs. Pievieno klāt pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un vēlreiz visu kārtīgi samaisi. Visbeidzot pievieno klāt arī saputotu putukrējumu un sakul visu, līdz masa izveidojas pietiekami bieza. Kad krēms gatavs, pārklāj ar to katru kūkas kārtu.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!