Gardie piparkūku salmiņi

Tev būs nepieciešams:
200 g sviesta,
600 g kviešu miltu,
150 ml brūnā cukura sīrupa,
300 g cukura,
150 g saldā krējuma,
15 g malta ingvera,
15 g malta kanēļa,
 7 g malta kardamona.
 
Vispirms pannā izkausē sviestu, sīrupu un cukuru. Iegūtai masai pievieno klāt saldo krējumu, garšvielas un visu kopā samaisa virtuves kombainā. Mīkla iegūs brīvu konsistenci, tādēļ to vismaz uz diennakti nepieciešams novietot ledusskapī un tikai aptuveni stundu pirms cepšanas jāpatur istabas temperatūrā.
Kad mīkla gatava, uzsildi krāsni līdz 220°C. Starp divām cepamā papīra loksnēm izrullē mīklu – ņem vērā, ka mīklai jābūt ļoti plānai! Mīklu sagriež garenos salmiņos un novieto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep aptuveni 4-5 minūtes. Piparkūku salmiņus iesakām pasniegt ar zilo sieru! 
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda