Grauzdētas rudzu sviestmaizes ar lasi, fenheli un diļļu krēmu

Grauzdētas rudzu sviestmaizes ar lasi, fenheli un diļļu krēmu

Lai tās pagatavotu četrām personām, Tev būs nepieciešams:
4 šķēles rudzu maizes,
2 ēdamkarotes sviesta,
8 šķēles auksti kūpināta laša,
1/2 fenheļa,
1 citrons sulai,
50g crème fraiche,
Sauja svaigu diļļu,
Jūras sāls,
Melnie pipari.
 
Sagriez plānās šķēlēs fenheli, ieliec to bļodā un sajauc kopā ar citrona sulu, līdz fenhelis kļūst mīksts. Uz laiciņu ieliec to ledusskapī. Pēc tam sakapā dilles un sajauc tās kopā ar crème fraiche un šķipsniņu jūras sāls. Iegūto diļļu krēmu uz kādu laiciņu ieliec atdzesēties ledusskapī.
Sagriez maizi un cep to tosterī, pēc tam apzied maizi ar sviestu.
Kad maizītes gatavas, liec tās uz šķīvja un tām virsū smērē diļļu krēmu, uzliec lasi, fenheli un visu mazliet apkaisi ar melnajiem pipariem un svaigām dillēm.
 
Labu apetīti!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!