Grilētas garneles ar rukolas salātiem

Sastāvdaļas (4 personām):
1 kg tīģergarneles,
400 g rukolas,
1 svaigs galangals (šo var meklēt dažādos delikatešu veikalos) vai ingvers,
1 laims,
1 svaigs čili pipars,
2 tomāti,
Sauja lociņu,
Olīveļļa,
Sāls.
 
Vispirms notīri garneles. Pēc tam ripiņās sagriez galangalu vai ingveru un čili piparu.
Blenderī ielej eļļu, pievieno klāt sagriezto galangalu, čili piparu, 100g rukolu, sāli un visu sablenderē.
Maisījumu uzlej virsū garnelēm un visu labi samaisa. Sarīvē laima miziņu un uzber to virsū garnelēm.
Garneles apcep uz pannas, līdz tās kļūst viegli zeltainas. Kad tas izdarīts, izklāj tās uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 10 minūtes. Lai saglabātu garneles sulīgas un maigas, izmanto cepeškrāsni ar tvaika funkciju. Visbeidzot pagatavo salātus – smalki sagriez lociņus, sajauc tos kopā ar rukolu, tomātiem un nedaudz pārlej tos ar olīveļļu. Tiem pa virsu liec apceptās garneles.
 
 
Labu apetīti!
#dziveirgarda