Jēra cepetis ar rozmarīnu un timiānu

Jēra cepetis ar rozmarīnu un timiānu

Sastāvdaļas (4 – 6 personām):
2kg jēra cepeša bez kaula,
Jūras sāls,
Šķelti melnie pipari,
10 ķiploku daiviņas,
2 ĒK franču sinepju,
6 rozmarīna lapiņas,
6 timiāna lapiņas,
4 ĒK brūnā cukura,
1 tasīte vistas buljona,
Sarkanais vīns.
 
Vispirms pagatavo marinādi jēram - bļodā ieber cukuru, sāli, piparus un sinepes, pievieno eļļu un to visu samaisi. Tad pievieno pašu jēra cepeti – apsmērē ar marinādi un atstāj gaļu ievilkties līdz 20 minūtēm.
Nosien jēra cepeti ar auklu vai ēdieniem paredzētu tīkliņu.
Novieto jēra gaļu uz cepešpannas ar ādu uz augšu. Aplej cepeti ar marinādi, pievieno ķiploku daiviņas, kā arī rozmarīna un timiāna lapiņas. Apkaisi jēra gaļu ar atlikušo cukuru.
Cepeti cep ar zema tvaika iestatījumu 180°C, līdz cepeša iekšējā temperatūra ir 54-60°C (ņem vērā - to viegli izmērīt ar termozondi, kas pieslēgta cepeškrāsnij), apmēram 2 stundas un 20 minūtes.
Kad cepetis ir gatavs, cepeša sulu, kas palikusi cepešpannā, ielej katliņā un pievieno 1 tasīti sarkanā vīna. Mērci vāra aptuveni 10 minūtes.
Sagriez cepeti plānās šķēlītēs un pasniedz kopā ar vīna mērci.
 
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!