Kartupeļu sacepums ar lasi un spinātiem

Lai pagatavotu šo ēdienu 4 personām, Tev būs nepieciešams:
1 kg kartupeļu,
1 sarkanais sīpols,
4 saujiņas svaigu spinātu,
1 glāze svaiga bazilika,
300 g laša filejas,
200 ml saldā krējuma,
50 g rīvēta Parmezāna siera,
20 g sviesta,
Sāls un melnie pipari.
 
Uzsildi krāsni līdz 180 grādiem. Nomizo kartupeļus, sīpolu, sagriez tos plānās škēlītēs. Sagriez lasi šķēlēs, uz rupjas rīves sarīvē Parmezāna sieru. Bļodā sajauc kopā bazilika lapiņas un spinātus.
Ar sviestu iezied karstumizturīgu trauku un ievieto tajā laša šķēlītes, spinātus, baziliku, sīpolus un apkaisi visu ar sāli un melnajiem pipariem. Pa virsu liec kartupeļu ripiņas un pārlej visu ar saldo krējumu. Uzber nedaudz Parmezāna sieru un cep krāsnī aptuveni 25 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini brūni.
 
Labu apetīti!
#dziveirgarda