Kartupeļu un parmezāna suflē

Kartupeļu un parmezāna suflē

Sastāvdaļas (6 personām):
800 g kartupeļi,
1 liels saldais kartupelis,
1 glāze rīvēta parmezāna siera, 
100 g sviesta, un neliels daudzums, lai ieeļļotu trauciņus,
½ glāze rīvmaizes,
8 svaigas salvija lapas, sasmalcinātas,
Sāls,
Melnie pipari,
1 ola.
 
Iesmērē 6 suflē trauciņus ar sviestu un apkaisa tos ar rīvmaizi. Nomizo visus kartupeļus, sagriez smalkos gabaliņos. Vāri kartupeļus sālsūdenī, līdz tie ir mīksti, nokās tos. Novāri saldos kartupeļus atsevišķā katliņā, līdz tie gatavi. Nokās tos un liec kartupeļus atdzesēties.
Izmantojot blenderi, samīci kartupeļus, līdz to masa ir vienmērīgi gluda. Iemaisi sviestu un parmezāna sieru, kā arī pievieno olu. Apber ar sāli, salviju un melnajiem pipariem. Viegli maisot, pievieno saldo kartupeļu gabaliņus.
Piepildi suflē trauciņus ar kartupeļu masu un dekorē ar parmezāna sieru, sāli un melnajiem pipariem. Cep 15 – 17 minūtes krāsnī 220°C ar zemu tvaika iestatījumu (30%), līdz suflē kļūst viegli zeltains.
 
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!