Ķirbja krēmzupa ar citronā marinētu vistu un bazilika pesto

Ķirbja krēmzupa ar citronā marinētu vistu un bazilika pesto

Lai pagatavotu šo zupu 4 personām, Tev būs nepieciešams:
2 šalotes sīpoli,
1 ķiploka daiviņa,
500 g nomizota ķirbja,
200 g nomizotu kartupeļu,
20 g sviesta,
700 ml vistas buljona,
2 cāļa krūtiņas,
50 ml olīveļļas,
Svaigs baziliks,
Miziņa no 1 citrona,
Sāls un pipari.
 
Pesto:
1 podiņš bazilika,
50 g ciedru rieksti,
60 g Parmezāna siera,
100 ml olīveļļas,
1 ĒK citrona sulas,
Šķipsniņa sāls.
 
Vispirms pagatavo marinādi vistai – sasmalcini bazilika lapas, sarīvē citrona miziņu, ieber to visu bļodā, apkaisi ar sāli un pipariem, sajauc kopā ar ar olīveļļu. Tad marinādei pievieno klāt pašu vistu – apviļā to marinādē un atstāj ledusskapī ievilkties uz vienu stundu. Pēc tam cep to krāsnī 200 grādos aptuveni 25 minūtes.
Pagatavo pesto – sajauc kopā visas sastāvdaļas un sablenderē tās.
Visbeidzot pagatavo zupu – nomizo un smalki sakapā sīpolus, ķiploku, sagriez ķirbi un kartupeļus gabaliņos. Vāri kartupeļus, līdz tie kļūst mīksti. Citā katliņā liec sviestu un uz lēnas uguns apcep ķirbi, sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli kļūst zeltaini brūni. Tad pievieno klāt buljonu un ļauj zupai vārīties aptuveni 15 minūtes. Kad ķirbis kļuvis mīksts, sablenderē visu blenderī. Izcepto vistu sagriez smalkos gabaliņos un pievieno klāt zupai kopā ar pesto.
 
Labu apetīti!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!