• Sākums
  • Receptes
  • Krāsnī ceptas gaļas bumbiņas, pildītas ar krēmīgu mocarellu un garšaugiem
Krāsnī ceptas gaļas bumbiņas, pildītas ar krēmīgu mocarellu un garšaugiem

Krāsnī ceptas gaļas bumbiņas, pildītas ar krēmīgu mocarellu un garšaugiem

Lai pagatavotu šo ēdienu 4-6 personām, Tev būs nepieciešams:
100 g rīvmaizes;
75 ml piena;
1 kg liellopa gaļas;
200 g smalki rīvēta Pecorino siera;
100 g smalki sakapāta timiāna;
1 olas dzeltenums;
Jūras sāls un melnie pipari;
2 daiviņas ķiploka;
200 g mocarellas;
1 sīpols;
1 burkāns;
800 g konservētu tomātu;
50 g dārzeņu buljona.
Lielā bļodā ielej pienu un pieber klāt rīvmaizi. Atliec bļodu malā uz aptuveni 5 minūtēm, lai rīvmaize izmirkst pienā.
Pēc tam pievieno klāt gaļu, Pecorino sieru, timiānu, olas dzeltenumu, sāli, melnos piparus un ar rokām visu samaisi. Ņem aptuveni 75 g no samaisītās gaļas un sarullē to vairākās bumbiņās – katras bumbiņas centrā iespied mocarellas gabaliņu.
Uz mazas uguns uzsildi pannu un apcep gaļas bumbiņas no abām pusēm – katru aptuveni 5 minūtes, līdz visas bumbiņas saceptas.
Pēc tam atbrīvo pannu un apcep tajā sakapātu sīpolu, ķiploku un burkānu. Cep tos, maisot aptuveni 3-4 minūtes vai līdz dārzeņi kļūst mīksti. Tad tiem pievieno klāt tomātus un cep aptuveni 10 minūtes. Pēc tam pievieno klāt buljonu un visu kārtīgi samaisi.
Visbeidzot pagatavoto tomātu mērci un gaļas bumbiņas liec cepeškrāsnī un cep 180 grādos aptuveni 25-30 minūtes.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!