Liellopa pavēderes rulete ar mandelēm un jaunajiem kartupeļiem

Sastāvdaļas (4 porcijām):
1,5kg liellopa pavēdere
3 tējk. pētersīļi
100g mandeles
100g zemesrieksti
3tējk. estragons
3tējk. sīpolloki
1 čili
100ml sarkanvīns
50ml olīveļļa
150g sagriezts vītināts šķiņķis prošuto
300g jaunie kartupeļi
150g spināti
Nepieciešams pārtikas diegs!
 
Vispirms pagatavo ruletes pildījumu:
sablenderē mandeles un zemesriekstus, sakapā estragonu, sīpollokus un čili. Liec sastāvdaļas bļodā, samaisi tās un pievieno klāt olīveļļu, zaļumus un sarkanvīnu.
Tālāk sagatavo gaļu:
Sagriez liellopa pavēderi un ar platu gaļas āmuru (vai stingru katliņu) izklapē liellopa pavēderi, līdz tā ir kļuvusi plāna, un uz tās vienmērīgā slānī uzklāj riekstu un garšvielu maisījumu.
Uz darba virsmas vienmērīgi izklāj prošuto šķiņķi, uz tā uzliec liellopa pavēderi ar pildījumu un visu stingri sarullē. Sadiego ar pārtikas diegu, ietin pārtikas plēvē un ieliec ruleti uz stundu ledusskapī.
Gatavo kartupeļus:
Nomizo kartupeļus (jaunos kartupeļus kārtīgi nomazgā un atstāj mizu), izkārto tos uz pannas un iztvaicē tvaika režīmā – tādējādi kartupeļi saglabās savu garšu un iegūs patīkamu tekstūru. Kad tie ir pietiekami iztvaicējušies, kļuvuši mīksti – to var viegli pārbaudīt, iedurot tajos dakšu vai nazi.
Izņem ruleti no ledusskapja, apcep no visām pusēm uz pannas, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna. Uz cepešpannas liec ruleti un apkārt tai izkārto kartupeļus (vari griezt tos uz pusēm) un cep 35minūtes 180 grādos ar 50% tvaika. Lai pagatavotu perfekti izceptu gaļu, izmanto termozondi, tā signalizēs, kad gaļa ir sasniegusi vēlamo temperatūru.
Kad rulete ir gatava, ļauj tai „atpūsties” vismaz 15 min., tad noņem diegu no ruletes un sagriez to šķēlītēs. Ja ir palicis pāri ruletes pildījums, ar to vari dekorēt porciju.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda