Mazās ābolu drumstalmaizītes

Mazās ābolu drumstalmaizītes

Sastāvdaļas:
100 g smalkā cukura,
150 g izsijātu miltu,
1 TK malta kanēļa,
1 TK kardamona,
5 āboli, nomizoti un sagriezti šķēlēs,
100 g auzu pārslu,
100 g brūnā cukura,
50 g sviesta.
 
Uzsildi cepeškrāsni līdz 200ºC.
Lielā bļodā sajauc smalko cukuru, 50 g miltu, kanēli un kardamonu. Pievieno ābolus un visu kārtīgi samaisa, līdz āboli vienmērīgi apviļāti. Sagatavoto masu pilda cepamajās formiņās. Kad tas izdarīts, sajauc auzu pārslas, brūno cukuru, atlikušos miltus un sviestu, veidojot drūpošo masu. Pārkaisa ar to masu cepamajās formiņās un liek tās cepeškrāsnī – cep aptuveni 40 minūtes, līdz drumstalmaizītes kļūst zeltaini brūnas.
Pasniedz ar plombīra saldējumu un svaigām ogām.
 
Labu apetīti!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!