Pīrādziņi ar baraviku un skābētu kāpostu pildījumu

Pīrādziņi ar baraviku un skābētu kāpostu pildījumu

Sastāvdaļas mīklai:
360 g kviešu miltu,
5 g sāls,
150 ml vāroša ūdens,
50 g auksta ūdens,
15 g olīveļļas.
 
Sastāvdaļas pildījumam:
300 g skābētu kāpostu,
300 g baraviku,
1 sagriezts sīpols,
2 lauru lapas,
svaigi pētersīļi,
150 g sviesta,
sāls,
malti melnie pipari.
 
Sāc ar mīklas pagatavošanu - lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno vārošu ūdeni, ātri sajauc sastāvdaļas un tad ļauj mīklai “atpūsties”. Pēc tam mīklā iemaisi arī auksto ūdeni un atstāj vēl uz 15 minūtēm. Bļodā pievieno eļļu un mīca mīklu, līdz tā kļūst vienmērīga un elastīga. Mīklu izklāj uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, un izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ar glāzes vai formiņas palīdzību izgriež apļus aptuveni 6 cm diametrā. 
Sviestā uz pannas apcep sīpolu un lauru lapas, pievieno smalki sagrieztas baravikas un cep, līdz sēnes kļūst zeltaini brūnas. Pievieno skābētos kāpostus, cep aptuveni minūti un beigās pievieno arī sāli un piparus. Ļauj pildījumam atdzist. Visbeidzot uzsilda cepeškrāsni līdz 200°C. Izveidotajos mīklas apļos liek pildījumu un, pārlokot uz pusēm, noslēdz malas. Tad izveidotos pīrāgus kārto uz cepamās pannas un katru pīrāgu apsmērē ar sviestu. Cep aptuveni 8 minūtes, līdz pīrāgi zeltaini brūni un pasniedz, pārkaisot tos ar smalki sagrieztu pētersīli. 
 
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!