Pīrādziņi ar baraviku un skābētu kāpostu pildījumu
360 g kviešu miltu,
5 g sāls,
150 ml vāroša ūdens,
50 g auksta ūdens,
15 g olīveļļas.
300 g skābētu kāpostu,
300 g baraviku,
1 sagriezts sīpols,
2 lauru lapas,
svaigi pētersīļi,
150 g sviesta,
sāls,
malti melnie pipari.
Sviestā uz pannas apcep sīpolu un lauru lapas, pievieno smalki sagrieztas baravikas un cep, līdz sēnes kļūst zeltaini brūnas. Pievieno skābētos kāpostus, cep aptuveni minūti un beigās pievieno arī sāli un piparus. Ļauj pildījumam atdzist. Visbeidzot uzsilda cepeškrāsni līdz 200°C. Izveidotajos mīklas apļos liek pildījumu un, pārlokot uz pusēm, noslēdz malas. Tad izveidotos pīrāgus kārto uz cepamās pannas un katru pīrāgu apsmērē ar sviestu. Cep aptuveni 8 minūtes, līdz pīrāgi zeltaini brūni un pasniedz, pārkaisot tos ar smalki sagrieztu pētersīli.