Ravioli ar ķirbja un gorgonzolas siera pildījumu

Lai pagatavotu šo maltīti četrām personām, Tev būs nepieciešams:
Mīklai:
700 g cieto kviešu milti,
4 olas,
1 tējkarote sāls,
2 ēdamkarotes olīveļļas,
50 ml ūdens.
 
Pildījumam:
500 g ķirbja,
1 ēdamkarote olīveļļas,
1/2 daiviņas ķiploka,
150 g gorgonzolas siera,
6 salvijas lapas,
Parmezāna siers dekorēšanai.
 
Mērcei:
100 g sviesta,
6 salvijas lapas,
1/2 citrona - sulai un miziņai.
 
Pagatavo ravioli mīklu – virtuves kombainā sajauc kopā miltus un sāli, tad pievieno klāt olas, olīveļļu un ūdeni. Pārklāj mīklu ar pārtikas plēvi un ļauj tai atpūsties ledusskapī vismaz 45 minūtes.
Pēc tam pagatavo pildījumu – apcep ķirbi, ķiploku un salvijas lapas uz vidējas uguns, līdz ķirbis kļūst mīksts. Saspaidi visu biezenī un iemaisi iekšā gorgonzola sieru.
Kad mīkla kādu laiku pastāvējusi ledusskapī, paņem gabaliņu no tās, apkaisi ar miltiem un izrullē cauri tā saucamajai pastas mašīnai. Tā iegūsi plānu mīklas loksni, kuru pēc tam pārgriez uz pusēm un vienu no loksnēm novieto uz ar miltiem apkaisītas virsmas. Sadali mīklu vairākos nelielos kvadrātiņos un katra kvadrāta vidū liec pagatavoto pildījumu – atstarpei starp katru pildījumu vajadzētu būt aptuveni 2 cm platai. Pēc tam virsū liec otru mīklas loksni – apkārt katram ravioli saspied mīklu tā, lai visas malas ir ciet, un ar nazīti sagriez kvadrātos.
Uzsildi cepeškrāsni līdz 75 grādiem un cep ravioli aptuveni 12-15 minūtes.
Lai pagatavotu mērci, apbrūnini 100 g sviesta uz vidējas uguns. Pievieno klāt salviju, sarīvētu citrona miziņu un izspiestu citrona sulu. Kad mērce gatava, pārlej to pāri ravioli un uzber virsū nedaudz Parmezāna siera.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda