Romiešu lapu tako ar krabja gaļu un pašu gatavotu majonēzi

Romiešu lapu tako ar krabja gaļu un pašu gatavotu majonēzi

Sastāvdaļas:
1 romiešu salātu galviņa,
~700ml augu eļļas,
2 ĒK baltvīna etiķis,
2 avokado,
5 olu dzeltenumi,
Buntīte svaiga koriandra (kinzas),
1 laims,
170 g krabju gaļas (svaigas vai konservētas),
1 svaigs čili pipars,
Citronu verbenas lapas,
Sāls un pipari.
 
Vispirms pagatavo majonēzi! Blenderī ielej augu eļļu, 2 ĒK baltvīna etiķa, pievieno klāt 5 olu dzeltenumus, sāli un piparus. Sagriez laimu uz pusēm, sarīvē vienas puses miziņu un pievieno klāt un izspied laima sulu. Visu sablenderē, līdz izveidojas bieza, balta masa.
Tad pagatavo tako pildījumu – sagriez krabju gaļu, čili piparu un koriandru. Tam visam pievieno klāt arī avokado mīkstumu, kas izgrebts un sagriezts gabaliņos, tad pievieno klāt pašu gatavoto majonēzi un visu kārtīgi samaisi.
Visbeidzot nomazgā un nosusini romiešu salātu lapas, sakārto tās uz šķīvja un liec pildījumu uz tām. Dekorē ar citronu verbenas lapām.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!