Sarkanvīnā vārīti bumbieri ar vaniļas krēmu un medu

Lai pagatavotu šo desertu četrām personām, Tev būs nepieciešams:
500 ml sausā sarkanvīna,
200 ml auksta ūdens,
200 ml brūnā cukura,
2 kanēļa standziņas,
1 vaniļas pāksts,
4 nomizoti bumbieri.
 
Vaniļas krēmam:
200 ml saldā krējuma (40%) ,
Pustējkarote vaniļas pupiņu,
Medus.
 
Vidēja lieluma katlā ielej vīnu, ūdeni, ieber cukuru, kanēli un vaniļas pupiņas. Vāra uz vidējas uguns aptuveni 2 minūtes, līdz cukurs izšķīdis. Tad katlā liek bumbierus – vāra tos uz mazas uguns aptuveni 40 minūtes, vai līdz bumbieri kļūst mīksti.
Pēc tam pagatavo krēmu – sakuļ kopā krējumu un vaniļas pupiņas. Bumbierus dekorē ar vaniļas krēmu un pārlej ar medu.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda