• Sākums
  • Receptes
  • Trīs kārtu kūka ar grauzdētiem valriekstiem, kakao un magoņu sēkliņām
Trīs kārtu kūka ar grauzdētiem valriekstiem, kakao un magoņu sēkliņām

Trīs kārtu kūka ar grauzdētiem valriekstiem, kakao un magoņu sēkliņām

Lai pagatavotu šo kūku, Tev būs nepieciešams:
6 olas,
750 g cukura,
750 ml skābā krējuma,
750 g miltu,
3 tējkarotes cepamā pulvera,
3 tējkarotes etiķa,
1 ēdamkarote kakao,
2 ēdamkarotes magoņu sēkliņu,
1 glāze valriekstu.
 
Pildījumam:
1 bundža kondensētā piena,
200 g sviesta.
 
Pannā apgrauzdē valriekstus, līdz tie kļūst zeltaini brūni, tad sasmalcini tos mazākos gabaliņos. Pēc tam vāri kondensēto pienu – liec bundžiņu ūdenī un vāri aptuveni pusotru stundu. Svarīgi, lai ūdens pārklāj bundžiņu visu vārīšanās laiku!
Uzsildi krāsni līdz 180 grādiem - labākam rezultātam iesakām izmantot tvaiku! Sakul divas olas un pievieno klāt 250 g cukura – kul iegūto maisījumu, līdz tas kļūst gaiši dzeltens. Pēc tam samazini kulšanas ātrumu un pievieno klāt 250 g miltu. Maisi, līdz masa kļūst vienmērīga. Tā kā gatavojam kūku ar trīs kārtām, atkārto to pašu vēl divas reizes, lai iegūtu mīklu katrai kārtai.
Mazā trauciņā sajauc kopā cepamo pulveri un etiķi, pēc tam to iemaisi skābajā krējumā. Kad tas sākt ‘’celties’’, ar lāpstiņu iejauc to visās trīs sagatavotajās mīklās. Pirmajā mīklas bļodā iejauc kakao, otrajā - magoņu sēkliņas, bet trešajā ieber 500 g valriekstu.
Laiks cept kūkas kārtas – lej mīklu apaļā kūkas veidnē un cep aptuveni 20-25 minūtes, līdz tā kļūst zeltaina. Atkārto to vēl divas reizes un ļauj kūkas kārtām atdzist istabas temperatūrā.
Visbeidzot gatavo pildījumu – sajauc mikserī jau izvārītu kondensēto pienu un sviestu, līdz pildījums kļūst gaisīgs. Ar to pārklāj katru kūkas kārtu un pārkaisi kūku ar valriekstiem.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda
if YOU can dream it you CAN do it!