Veselīgā banānmaize

Sastāvdaļas:
4 saspaidīti banāni,
1 ĒK izkausētas kokosriekstu eļļas,
1/3 glāzes agaves sīrupa,
1 ĒK čia sēklu, sajauktu ar 3 ĒK ūdens,
1/3 glāze samaltu kakao pupiņu,
1/3 glāze sasmalcinātas tumšās šokolādes,
1 glāze speltas miltu (var izmantot arī pilngraudu miltus vai speciālos bezglutēna miltus),
1 ĒK cepampulvera,
¼ ĒK cepamās sodas,
Šķipsniņa malta kanēļa,
¼ TK vaniļas ekstrakta,
¼ glāze kokosriekstu piena,
2 ĒK kakao pūdera.
 
Uzsildi cepeškrāsni uz 180°C.
Sajauc bļodā saspaidīto banānu masu, kokosriekstu eļļu, agaves sīrupu, čia sēklu un ūdens maisījumu. Visu kārtīgi samaisi, līdz masa kļūst vienmērīga. Pievieno mīklai miltus, cepamo sodu un cepampulveri. Atdali no mīklas 1/3 daļu un iejauc tajā kokosriekstu pienu, kakao pūderi, sasmalcināto šokolādi, kanēli un vaniļas ekstraktu. Pārējo mīklu ielej metāla veidnē un tai pa virsu uzklāj šokolādes mīklu. Ar nazi pāris reizes “pārbrauc” pāri mīklai, tādējādi izveidojot marmora efektu. Visbeidzot mīklas virsējo daļu rotā ar sagrieztiem banāniem.
Banānmaizi cep aptuveni 35 – 40 minūtes un pirms pasniegšanas ļauj tai nedaudz atdzist. Pasniedz ar mājās gatavotu Nutella riekstu krēmu.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda