Vienkāršā siera kūka
75 g cepumu (piemēram, Selga, bez pildījuma un piedevām),
40 g sviesta,
25 g cukura.
400 g krēmsiera ar zemu tauku saturu,
200 g kondensētā piena ar cukuru,
150 ml saldā krējuma,
1 citrona sarīvēta miziņa un sula.
Zemenes un svaigi ziedi, kas grupēti pa zonām.
1. Cepumus sasmalcina blenderī līdz rīvmaizes konsistencei.
2. Izkausē sviestu un pielej sasmacinātajiem cepumiem. Pieber cukuru un visu labi samaisa.
3. Masu liek biskvīta veidnē ar noņemamām malām (23 cm diametrā). Izlīdzina un ar karoti piespiež.
4. Liek ledusskapī, kamēr gatavo siera masu.
5. Krēmsieru saputo ar citronu miziņu un sulu, līdz masa iegūst gaisīgu konsistenci.
6. Pievieno kondensēto pienu un atkal puto.
7. Iecilā uzputotu saldo krējumu.
8. Lej virsū sagatavotā cepumu pamatnei, izlīdzini, liec ledusskapī un atdzesē, kamēr kūka ir kļuvusi stingra (vislabāk atstāt uz nakti).
9. Neilgi pirms pasniegšanas ar nazi atbrīvo kūkas malas no veidnes. Tad, uzmanīgi attaisot veidnes malas, noņem tās nost. Uzliek uz plakana trauka vai paliktņa.
10. Dekorē ar augļiem, šokolādi, zefīru vai visu citu, kas kārojas. Izmantojot dekoriem svaigus ziedus, to kātiņi jāietin pārtikas plēvē, lai kūka neiegūtu nevēlamu garšu.
#dziveirgarda