Vienkāršākā siera kūka

Sastāvdaļas:
Pamatam:
75 g cepumu (piemēram, Selga, bez pildījuma un piedevām)
40 g sviesta
25 g Demeraras cukura
 
Virskārtai:
400 g krēmsiera ar zemu tauku saturu
200 g kondensētā piena ar cukuru
150 ml saldā krējuma
1 citrona sarīvēta miziņa un sula
 
Rotāšanai:
Jebkas tīkams
(Šajā gadījumā tās ir zemenes un svaigi ziedi, kas grupēti pa zonām)
 
Cepumus sastrādā ar blenderi (vai gaļas mašīnā) līdz rīvmaizes konsistencei. Var ielikt polietilēna maisiņā un sadauzīt smalkās drumstalās, piemēram, ar mīklas rulli. Izkausē sviestu un pielej sasmacinātajiem cepumiem. Pieber cukuru un visu labi samaisa. Masu liek biskvīta veidnē ar noņemamām malām (23 cm diametrā). Izlīdzina un ar karoti piespiež. Liek ledusskapī, kamēr gatavo siera masu.
Krēmsieru saputo ar citronu miziņu un sulu, līdz masa iegūst gaisīgu konsistenci. Pievieno kondensēto pienu un atkal puto. Iecilā uzputotu saldo krējumu. Lej virsū sagatavotā cepumu pamatnei, izlīdzini, liec ledusskapī un atdzesē, kamēr kūka ir kļuvusi stingra (vislabāk atstāt uz nakti).
Neilgi pirms pasniegšanas ar nazi atbrīvo kūkas malas no veidnes. Tad, uzmanīgi attaisot veidnes malas, noņem tās nost. Uzliek uz plakana trauka vai paliktņa.
Dekorē ar augļiem, šokolādi, zefīru vai visu citu, kas kārojas. Izmantojot dekoriem svaigus ziedus, to kātiņi jāietin pārtikas plēvē, lai kūka neiegūtu nevēlamu garšu.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda