Vista Austrumu garšās ar krāsnī ceptu saldo kartupeli

Vista Austrumu garšās ar krāsnī ceptu saldo kartupeli

Sastāvdaļas:
500 g vistas šķiņķa bez ādas,
10 g Kajēnas piparu,
10 g koriandra sēklu,
10 g paprikas pulvera,
10 g fenheļa sēklu,
1 buntīte koriandra,
2 citroni,
2 batātes,
2 apelsīni,
10 g kaltēta estragona
200 ml augstākā labuma olīveļļas,
500 ml augu eļļas,
Buntīte maurloku (der arī parastie lociņi),
500 g maskarpones siera,
1 ķiploks,
Sāls un cukurs.

Batāti (saldo kartupeli) apsmērē ar olīveļļu, uzber virsū sāli un liek to cepties cepeškrāsnī 170 grādos aptuveni 50 minūtes. Kad batāte gatava, to nomizo un sagriež 1 cm platās šķēlēs.
Vienā bļodā liek sasmalcinātas fenheļa sēklas, estragonu, pieber klāt Kajēnas piparus, paprikas pulveri un visu samaisa. Vistas gaļu apkaisa ar pagatavoto garšvielu maisījumu, pielej klāt augu eļļu un apviļā. Tad vistu apcep uz pannas no abām pusēm un pēc tam liek cepties cepeškrāsnī 170 grādos uz aptuveni 10 minūtēm. Kad vista gatava, sagriež to nelielos gabaliņos.
Citā bļodā liek smalki sagrieztu koriandru, maurlokus, sasmalcinātu ķiploku, pievieno klāt olīveļļu, rīvētu citrona un apelsīna miziņu, citrona sulu, sāli, cukuru, koriandra sēklas un visu samaisa. Pagatavotajā garšaugu maisījumā liek vistas gabaliņus, uzspiež vēl mazliet citrona sulas un kārtīgi samaisa.
Pagatavoto vistu pasniedz kopā ar batāti, maskarpones sieru un lociņiem.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda
 
 

if YOU can dream it you CAN do it!