Vistas un baklažānu fritatta jeb sacepums itāļu gaumē

Sastāvdaļas 4 personām:
2 ĒK sviesta;
5 olas;
1 neliels baklažāns;
1 ķiploka daiviņa;
Sauja svaiga koriandra;
50 g rīvēta Parmezāna siera;
1 laims;
Sāls un sarkanie pipari.
 
Vistai citrona marinādē:
1 vistas krūtiņa;
2 ĒK olīveļļas;
2 ĒK svaiga bazilika;
Rīvēta miziņa no citrona pusītes;
½ TK sāls;
½ TK melno piparu.
 
Vispirms pagatavo vistu citrona marinādē – bļodā liec smalki sagrieztas bazilika lapas, sarīvētu citrona miziņu, pielej olīveļļu, pieber klāt sāli un piparus un visu kārtīgi samaisi. Tad liec iekšā vistas krūtiņu un apviļā to marinādē. Uz stundu ievieto ledusskapī, lai garšas ievelkas. Pēc tam cep cepeškrāsnī 200ºC temperatūrā aptuveni 25 minūtes.
Pagatavo sacepumu - uz mazas uguns pannā izkausē sviestu, pievieno klāt sasmalcinātu ķiploku. Pannā pievieno olas, tās nesamaisot. Pārklāj ar smalki sagrieztām baklažāna šķēlēm un vistas krūtiņas gabaliņiem. Cep aptuveni 5 minūtes, tad pārber ar rīvētu sieru. Cep vēl 3 minūtes, līdz siers izkusis. Pārber ar sāli un pipariem, pasniedz, dekorējot ar laima šķēlītēm.
 
Lai labi garšo!
#dziveirgarda