Zaļie salāti ar lasi, apceptiem turku zirņiem un spinātu pesto

Lai pagatavotu šos salātus 4 personām, Tev būs nepieciešams:
500 g salātlapu maisījuma,
1 svaigs brokolis,
1 neliels gurķis,
200 g tomātu,
250 g zaļā lapu kāposta (saukts arī par keilu),
200 g turku zirņu,
1 tējkarote piparu,
1 tējkarote jūras sāls,
2 tējkarotes olīveļļas,
60 g lazdu rieksti,
240 g laša.
 
Pesto:
3 saujiņas svaigu spinātu,
30 g Parmezāna siera,
Puse no citrona,
150 g valriekstu,
340 ml olīveļļas,
1 tējkarote jūras sāls.
 
Uzsildi cepeškrāsni tvaika funkcijas režīmā līdz 85 grādiem.
Uz pannas izklāj cepampapīru, ieber pannā turku zirņus, apkaisi tos ar pipariem, sāli, pievieno olīveļļu.
Cep zirņus krāsnī aptuveni 25 minūtes.
Lielā bļodā liec zaļo salātlapu maisījumu, pievieno klāt brokoļus. Sakapā lapu kāpostu, gurķi, tomātus un pievieno tos klāt salātiem.
Tad pagatavo pesto – sajauc kopā spinātus, Parmezāna sieru, citrona sulu, valriekstus, olīveļļu, sāli un blenderē visu, līdz masa kļūst maiga un krēmīga.
Visbeidzot sasmalcini lazdu riekstus un kopā ar izceptajiem turku zirņiem pievieno klāt salātiem.
Pa virsu liec lasi un spinātu pesto.
 
Labu apetīti!
#dziveirgarda