Zaļo zirņu un cukini zupa ar lasi un jogurtu

Sastāvdaļas (4 pers.):
Zupai:
500 g zaļie zirnīši (saldēti),
1 zaļš cukini,
1 dzeltenais sīpols,
3 ĒK sviesta,
800 ml ūdens,
2 ĒK dārzeņu buljona.
 
Sastāvdaļas lasim:
4 laša filejas,
1 ĒK jūras sāls,
1 ĒK maltu melno piparu,
10 svaigas bazilika lapas, smalki sagrieztas,
2 ĒK augstākā labuma olīveļļas.
 
Pasniegšanai:
100 ml bezpiedevu jogurta,
sauja svaigu oregano lapu,
augstākā labuma olīveļļa,
malti melnie pipari,
jūras sāls.
 
 
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Sagatavo cepamtrauku, ietaukojot to ar olīveļļu. Kārto laša gabaliņus, tos pārber ar sāli, pipariem un baziliku. Lasi tvaicē cepeškrāsnī aptuveni 20-25 minūtes.
Katliņā izkausē sviestu. Smalki sagriez sīpolu, cukini un liec katliņā. Cep 2-3 minūtes, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno saldētos zirnīšus, ūdeni un dārzeņu buljonu. Kad zupa sāk vārīties, noņem no uguns un ar blenderi sablendē visu vienmērīgā konsistencē.
Zupu pasniedz kopā ar tvaicētu lasi. Pievieno jogurtu, ko papildina oregano, olīveļļa, melnie pipari un jūras sāls.
 
Labu apetīti!
#dziveirgarda